Relatietip.nl
 

Werken aan emotionele pijn.

 

Als ik werk aan mijn emotionele pijn, kan ik dan met mijn partner doorgaan?

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Weblog: werken aan emotionele pijn?
 
Op deze pagina kun je weblogs lezen van deskundige hupverleners over een thema. Je kunt deze lezen door op de titel te klikken van het thema.
 
Thema's:
 
Weblog opvoeden. Opvoeden
 
Wanneer hulp nodig is.>>
 
Kinderen en de scheiding.>>
 
Weblog relatieproblemen. Relatieproblemen
 
Mijn emotionele pijn.>>
 
Emotionele pijn in een relatie.>>
 
 
Weblog stress. Stress
 
Leven zonder stress.>>
 
Weblog rouwen. Rouwen
 
Omgaan overlijden dierbare.>>
 
Rouwen..hoe doe je dat.>>
 
 
Wat is de uitkomst van het werken aan jouw emotionele pijn?
Waar het om gaat is dat jullie beiden de schuld voornamelijk of helemaal bij de ander leggen, terwijl jullie ieder jullie eigen aandeel in het gebeuren hebben. Ook al is de ander nog zo verwijtbaar, het bood je iets, anders had je niet zo'n pijn in je relatie. En geen van beiden is in staat de relatie om te buigen naar een evenwichtige relatie.
 
Zodra jij naar jouw eigen aandeel, dat wil zeggen naar jouw eigen behoeftencompensatie kijkt, ga jij zien wat de patronen tussen jou en jou partner zijn, wat het je biedt, wat het je kost, waar het voor staat, en hoe jij anders kunt reageren waardoor jij de angel uit jouw pijn haalt. Dit anders reageren is het loslaten wat je doet. Hierdoor zal ook het gedrag van jouw partner veranderen. Hij of zij zal anders reageren. Dit is een doorbraak in de manier waarop jullie met elkaar omgaan.
 
Weblog relatieproblemen. Omdat je nu inzicht hebt in hoe jullie beiden de pijnlijke situatie in stand houden, ben jij ook in staat om er iets aan te veranderen. Juist doordat je ziet dat je er zelf wat aan kunt doen, werk je aan jouw gevoel van machteloosheid. Hierdoor gaat de angel uit jouw emotionele pijn, zul je minder piekeren en malen en zul je rust in je hoofd ervaren. Het piekeren en malen wordt veroorzaakt door jouw eigen machteloze gevoel. Dit einde aan het gevoel van machteloosheid wordt als opluchting en bevrijding ervaren.
 
En als ik nu juist emotioneel helemaal los wil komen?
Veel mensen die emotionele pijn in relaties ervaren, zijn erg bang dat ze hun partner kwijt zullen raken. Juist door te kijken hoe jouw behoeftecompensatie eruit ziet, merk jij wat het je tot nu toe opgeleverd heeft. Op grond hiervan ontstaat een wens om juist wel of juist niet met je partner door te willen gaan. Pas als jij weet waarvoor jij in jouw relatie compensatie zoekt, kun jij ook weten of je wel of niet door wil. Er komt dan uit waar jij vrede mee hebt.
 
Jij komt er vanzelf achter wat je wilt. De situatie zal op termijn zijn zoals jij die wenst. Jij komt er voor jezelf achter hoe je met jouw huidige situatie wilt dealen, of je het nog wil proberen en op welke manier dat kans van slagen heeft. Of jij komt erachter dat dit niet is wat jij wilt, dat je de relatie wilt beŽindigen en hoe je emotioneel los kunt komen van je (ex)partner.
 
Hiervoor is nodig dat je aan jezelf werkt, anders houd je je eigen pijn in stand. Het maakt dan gek genoeg niet uit of je op dit moment wel of niet een relatie hebt. Want of je nu wel of niet een relatie hebt: zolang je er niet aan werkt, blijven jouw emotionele behoeften onvervuld en zul je partners blijven zoeken die je niet geven waar jij behoefte aan hebt.
 
Er kan dus zowel uitkomen dat jij door wil met je huidige partner en er kan uitkomen dat jij wil stoppen met jouw huidige relatie. Als dit het geval is, geldt hetzelfde: ook het loskomen wordt bemoeilijkt of onmogelijk zolang je niet kijkt naar waar jij compensatie voor zoekt. Voor zowel het in stand houden van je relatie als voor het emotioneel loskomen ervan is nodig dat je weet wat jouw onvervulde behoeften zijn en wat het is waarvoor jij nu compensatie zoekt. Loslaten houdt in dat je werkt aan jouw compensatiebehoefte.
 
Bron: Ammy van Bedaf  http://www.loslaten.nu
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Werken aan emotionele pijn