Relatietip.nl
 

Emotionele pijn in een relatie.

 

Heb jij emotionele pijn in jouw relatie: je bent niet de enige. Kijk hier voor hulp.

Relatietip.nl
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
Start lijn Onze hulpverleners lijn Wie zijn wij lijn Inloopspreekuren lijn Tips voor je relatie lijn Klik voor hulp
 
 
  navigatie Aanmelden hulpverleners
 
navigatie Aanmelden vrijwilligers
 
navigatie Ervaringsverhalen
 
navigatie Online groepssessies
 
navigatie Blog
 
navigatie Nieuws
 
navigatie Klachten
 
Volg ons op Twitter. Volg ons op Facebook.
 
Klik voor hulp.
 
 
Weblog: emotionele pijn in een relatie.
 
Op deze pagina kun je weblogs lezen van deskundige hupverleners over een thema. Je kunt deze lezen door op de titel te klikken van het thema.
 
Thema's:
 
Weblog opvoeden. Opvoeden
 
Wanneer hulp nodig is.>>
 
Kinderen en de scheiding.>>
 
Weblog relatieproblemen. Relatieproblemen
 
Mijn emotionele pijn.>>
 
Emotionele pijn in een relatie.>>
 
 
Weblog stress. Stress
 
Leven zonder stress.>>
 
Weblog rouwen. Rouwen
 
Omgaan overlijden dierbare.>>
 
Rouwen..hoe doe je dat.>>
 
 
Waardoor ontstaat emotionele pijn in een relatie?
Mocht jij emotionele pijn in jouw relatie hebben: je bent niet de enige. Cijfers hierover zijn er niet, maar schattingen variëren van 50.000 tot 200.000 mensen.
Wat is het echte probleem?
Weblog relatieproblemen. Het echte probleem is dat je, ondanks de pijn die je ervaart, niet in staat bent een emotioneel stabiele en evenwichte relatie te hebben of niet in staat bent uit die pijnlijke relatie te stappen. Als je een van beide zou kunnen, zou er namelijk geen probleem zijn. Als de relatie je pijn bezorgt en je beëindigt deze, laat je een pijnlijke relatie achter je, wat emotioneel een gezonde stap zou zijn. Natuurlijk heeft iedereen pijn als een relatie uitgaat, maar gelukkig hebben de meeste mensen ten eerste minder diepe pijn als een relatie
uitgaat, maar gelukkig hebben de meeste mensen ten eerste minder diepe pijn als de relatie eindigt en kunnen zij zich ten tweede makkelijker emotioneel losmaken van hun partner mocht de relatie niet lukken. Hun rouwperiode is niet zo intens en stopt op een gegeven moment: het verdriet heeft een plaats gekregen. Het uitmaken en emotioneel loskomen van de partner lukt niet iedereen, gaat met vallen en opstaan (aan- en weer uitgaan van de relatie) of is uitermate pijnlijk. Je hebt nog hoop, wetend hoe het geweest is. De oplossing die jij ziet is: als de ander maar verandert.
 
Wie is er verantwoordelijk voor de ontstane situatie?
Omdat jullie beiden volwassen zijn en er verder geen afhankelijkheidsrelatie bestaat (zoals bijvoorbeeld in de vorm van hulpverlener-cliënt of opvoeder-kind) zijn jullie beiden even verantwoordelijk voor de huidige situatie en de pijn die iedere keer weer ontstaat.
 
Wat biedt het om de relatie uit en weer aan te maken?
Voorafgaand aan het uitmaken van de relatie is er een bepaalde opbouw van spanning geweest. Een bepaalde gebeurtenis vormde de aanleiding, wat uitmondde in een conflict of een benauwd of angstig gevoel. Door de relatie uit te maken krijgt diegene weer zijn of haar controle terug en volgt er periode van opluchting. Na het uitmaken kan in de loop van een paar weken of een paar maanden een diep gevoel van eenzaamheid ontstaan. De pijn hiervan kan alleen worden gestopt door opnieuw door te gaan met de relatie. Weblog relatieproblemen.
 
Wat is de oorzaak van een dergelijk pijnlijke knipperlichtrelatie?
Het gedrag van beiden is compensatie. Zolang daar niet naar gekeken wordt, zal de pijn in de relatie blijven bestaan. Doordat jullie compensatie zoeken bij de ander, is het moeilijk zo niet onmogelijk om de relatie te beëindigen. In een aantal gevallen zal de emotionele pijn verergeren, totdat deze onhoudbaar is geworden. Je bent continu aan het piekeren en malen, je levert ongemerkt veel van jezelf in en het beheerst jouw leven.
 
Mag mijn partner ook niet naar de eigen compensatiebehoefte kijken?
Dat zou mooi zijn, toch gebeurt dit zelden. En het lost bovendien jóuw compensatiebehoefte niet op. Jij zult naar compensatie blijven zoeken, in deze relatie of in een volgende. Ook als jouw partner niet naar zijn of haar compensatiebehoefte kijkt, heb jij veel beïnvloedingsmogelijkheden. Jij kunt inzien waar jouw gedrag vandaan komt, waardoor jij er anders mee omgaat. Hierdoor gaat de ander zich ook anders gedragen. Het klinkt gek, maar voor meer emotionele stabiliteit in een relatie maakt het niet uit wie van beiden hulp zoekt. Het voordeel voor jou als jij inzicht hebt in jouw compensatiebehoefte en de specifieke uitingsvormen ervan, is dat jij duurzame resultaten boekt. Jouw partner zal geen inzicht krijgen in zijn of haar eigen behoeften en hier levenslang compensatie voor blijven zoeken, bij jou of bij een ander. Voor het werken aan jouw eigen compensatiebehoefte maakt het niet uit of je de relatie wil continueren of juist wil beëindigen. Loslaten houdt in dat je werkt aan jouw compensatiebehoefte.
 
Meer informatie over relatieproblemen?
Over de oplossing voor relatieproblemen is online veel te vinden. Informatie die je kan helpen om de juiste keuzes te maken of je weer op weg te helpen. Op de website Datingsite Kiezen vind je een uitgebreid dossier met tips voor relatieproblemen.
 
Bron: Ammy van Bedaf  http://www.loslaten.nu
 
 
 
| Gedichten |  Disclaimer |  Horoscoop |  Contact |  Weblog |  Links |
 
© Error Error Error Emotionele pijn in een relatie