Online Hulpverlening Nederland
 

Relatieproblemen door drugs

 

Problemen in je relatie. Mijn partner gebruikt drugs, wat nu?

Online Hulpverlening Nederland
 

Discreet, veilig en betrouwbaar.

Wanneer het jou uitkomt.

 
drugs
<<< Relatieproblemen door overmatig drugsgebruik van je partner. >>>
 
Volg ons op Facebook.
 
Volg ons op Twitter.
Mijn partner gebruikt drugs, wat nu?
Ondervind je relatieproblemen door overmatig drugsgebruik van je partner? Helpt het niet meer om erover te praten of te waarschuwen voor de gevolgen? Voel je je onzeker, beschaamd, eenzaam en onbegrepen? Of ben je heel bezorgd om je partner? Of misschien wel allemaal tegelijkertijd?
 
Als je er zelf aan onderdoor begint te gaan is het tijd om stappen te ondernemen. Blijf niet hangen in een vicieuze cirkel van ruzies en discussies. Je partner zal zelf moeten inzien dat deze slecht bezig is door het overmatige drugsgebruik. Het maakt jullie relatie uiteindelijk kapot als deze niet ermee gaat stoppen of minderen.
 
Tips bij relatieproblemen door drugs
  1. Ga er niet in mee! Raak niet besmet met de verslaving van je partner. Spring niet aan boord van een zinkend schip. De verleiding om mee te doen is groot, maar de schade die het aanricht is veel groter.
  2. Geef je partner niet de schuld; vertel liever hoe jij je erdoor voelt. Doe dit op een moment dat je partner niet onder invloed is van drugs of alcohol. Als je partner onder invloed is en je begint een discussie, dan heeft deze nog een reden om meer te gaan gebruiken. Het kan helpen om nuchter of bijvoorbeeld als je partner een kater heeft erover te gaan praten.
  3. Laat je partner ook stilstaan bij zijn eigen gevoelens erover. Erkent hij dat hij verslaafd is?
  4. Ga zelf geen pogingen wagen om zijn drugsgebruik te beperken.
  5. Houdt grip op je eigen leven en ga zelf ook eens uit huis. Praat erover met vrienden of vriendinnen.
  6. Bewaak je veiligheid en die van je kinderen.
  7. Praat met professionele hulpverlening. Verslaving is een ziekte, dus je partner zal behandeld moeten worden.
 
Blijvende relatieproblemen door drugs?
Als iemand niet geholpen wilt worden kun je diegene ook niet helpen. Je kunt zeggen dat je er zult zijn als je partner van gedachten verandert. Dat je er echt voor wilt gaan om samen zijn of haar probleem op te lossen. De keuze ligt bij je partner om dit aan te pakken of te laten liggen.
 
Wat als niets werkt bij relatieproblemen door drugs?
Laat je partner zijn of haar leven kapot maken. Wanneer de nadelen groter zijn dan de voordelen ziet je partner hopelijk vanzelf in dat dit tot zelfvernietiging leidt. Laat je partner het zelf uitzoeken. Je kunt een keer hardop en beslissend zeggen dat je hem of haar verlaat als deze niet snel hulp zoekt. Soms is het nodig dat de verslaafde iets dierbaars verliest om te beseffen dat deze echt slecht bezig is.
 
 
 
  klik
voor
hulp
 
© Error Error Error Relatieproblemen door overmatig drugsgebruik